неділю, 4 січня 2015 р.

Центр науки "Копернік". Планетаріум "Небо Коперника". Або що обов'язково потрібно побачити у Варшаві з дітьми

Ми  розглядали можливість поїхати зразу ж після Нового року до Варшави. І коли наші близькі друзі запропонували нам поїхати разом, звісно, ж наші сумніви розвіялись.Діти товаришують, а в обовязковій культурній програмі було відвідування Центру науки "Копернік" та Планетаріуму "Небо Коперніка". Отже, коротко про враження.

Центр Науки знаходиться на самому березі Вісли. Відкрили цей казковий заклад не так давно - у 2010 році.

 Територія наукового центру розділена на декілька зон. Серед них є зона, присвячена біотехнологіям, "Зона світла", світ руху, театр роботів, зародження цивілізації і ще багато-багато цікавого, зокрема і планетаріум. Сама будівля Центру науки - вражає своїми розмірами.

Якщо ви зайдете всередину - 99% буде досить велика черга до кас, яку треба буде простояти близько 40 хв. Тому найкраще попередньо резервувати квитки на сайті самого центру   Ми ж цього заздалегідь не робили, тому поки хтось з батьків стояв у довжелезній черзі, інший йшов з дітьми здавати речі в гардеров, досліджувати першого робота при вході та ознайомлюватись з асортиментом крамниці, в якій вкінці прогулянки (тобто вкінці дня) ми придбали гру.

Нарешті квитки на руках. Себто пластикові картки, які потрібно використовувати для багатьох інтерактивних стендів у Центрі. До слова, ми придбали сімейний квиток. У Центрі є ресторанчик, де можна поїсти, окрема зона для малесеньких дітей.


апарат для вироблення електроенергії
 Я навіть 5% не передам тут фотографіями кількості цікавинок. Дуже багато стендів по фізиці, мікробіології, робототехніці. Є досить інтерактивних штучок для дорослих.

Наприклад,  інтерактивний стенд для дорослих
Чи для прикладу стенд, який  відповідає на питання,  яка стрічка світових новин була б, якби зникла з лиця землі якась країна.  Я вибрала одного нашого сусіда. І вуаля результат

Наукові штучки для дослідів є аж на 2 поверхах будинку. Тому якщо ви вже вибрались сюди самі чи з дітьми - навіть не розраховуйте на півдня. Це цілий день точно. Просто обійти, я вже не кажу все попробувати та вникнути. Обов'язково спробуйте стенд з випробовування себе на стійкість до землетрусів, поуправляйте роботом, який складає кубики, пограйте на арфіз невидимими струнами. Та максимально все спробуйте. Більше розповідати не буду. Самі побачите.
Ну і звісно, на закуску було відвідування планетарію. Ми обрали виставу про Астронавтів. Все було настільки реалістисно, настільки захопливо. Я ніби дійсно політала в Космосі. У мене трохи закрутилась голова.
Загалом Центр Науки у Варшаві сподобався. Раджу всім його віднести, хто ще не був, у список "маст сі" у Варшаві. ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар